Kulinariska helger

 

Bara vara

Ibland vill man bara kommer bort från bruset och rutinen. Besök oss gärna under en natt, en helg eller längre och njut av tvåsamhet, god mat, fina omgivningar och den vedeldade bastun.
Pris 1285 kr. I priset ingår 3 rätters supé, övernattning i dubbelrum och tillgång till vår vedeldade bastu

Nyår
Vårt nyårsfirande är mysigt och familjärt. Vi tar hand om er och låter er delta i det vi själv tycker är roligt. Under nyårsvistelsen ordnar vi med lite aktiviteter i det fria och lagar god mat. Vill ni titta i grytorna eller ge en hjälpande hand är ni välkomna till köket, annars så låtar ni er skämmas bort.
Pris per person från 3950 kr. Mer info hittar du här.

Sparrishelg sista helgen i maj
Under morsdagshelgen bjuder vi på det bästa vi vet: God mat, trevligt sällskap i en familjär stämning, den vackra omgivningen kring Sikfors och sparris.
Pris 2850 kr för 2 övernattningar inkl. frukost, 3 rätters middag på fredag och 4 rätters sparrismeny på lördag kväll. Dryck tillkommer. Endast sparrismenyn kostar 620 kr

Vilda helger
De senaste 20 åren har vi erbjudit svamp- och örthelger där vi spridit kunskap om skogens skatter och kökets små knep. Under kunnig ledning fylls korgarna till bredden innan det är dags att i köket gå igenom dagens fynd. Alla hjälps åt att tillaga en buffé med olika rätter medan experten bygger upp en utställning och är öppen för alla frågor.
Pris 3650 kr. I priset ingår 2 övernattningar, all mat från fredag kväll till söndag efter frukost, guide, gemensam matlagning av lördagens fynd och tillgång till vår vedeldade bastu. Dryck tillkommer.

Stycknings och korvstoppning
För att få en liten bit av den goda korvtraditionen från Uta’s hemland Tyskland etablerad i Sikfors har vi i många år samarbetat med Jürgen Rudolph – tysk charkuterist med mästarbrev. Jürgen som bistår med sin stora praktiska kunskap och erfarenhet är uppvuxen på en tysk bondgård med grisar, tobaksodling och nötkreatur.
Pris 3650 kr. I priset ingår 2 övernattningar i dubbelrum, Bergslagsbuffé, stycknings- eller korvkurs, lunch, fika och korvmiddag. Dryck tillkommer. Max. 12 personer. Endast stycknings- eller korvstillverkningskurs 950 kr, min 8 pers.

Kulturmiddagar
Under året bjuder vi på trevliga middagar inkl. musik, dikter, teater och skön stämning