Laga mat

Under året ordnar vi med olika matlagningsaktiviteter för stora och små. Utöver finns det alltid tid och möjlighet att skräddarsy en matlagningsaktivitet gemensam med familj, vänner och kollegor

 

Barnen lagar mat i juni

Barn gillar att vara med i köket. Vi öppnar Herrgårdsköket och ser framemot att tillsammans laga en 3 rätters lunch med råvaror från regionen. Pris 675 kr inkl. recept, matlagningen och en vuxen gäst. För barn mellan 7 och 12 år. Inga förkunskaper. barn i köket

 

Svamphelg i september

Under de senaste 14 åren har vi erbjudit svamphelger där vi spridit kunskap om skogens skatter och kökets små knep.  Under svampkunnig ledning fylls korgarna till bredden innan det är dags att i köket gå igenom dagens fynd. Alla hjälps åt att tillaga en buffé med olika svamprätter medan svampexperten bygger upp en utställning och är öppen för alla frågor. Pris från: 3150 kr. I priset ingår 2 övernattningar, all mat från fredag kväll till söndag efter frukost, guide och gemensam matlagning av lördagens fynd och tillgång till vår vedeldade bastu. Dryck tillkommer.

 IMG_0310 matlagningskurs 600x600 25

Stycknings och korvstoppningshelg i november

För att få en liten bit av den goda korvtraditionen från Uta’s hemland Tyskland etablerad i Sikfors har vi i många år samarbetat med Jürgen Rudolph – tysk charkuterist med mästarbrev. Jürgen som bistår med sin stora praktiska kunskap och erfarenhet är uppvuxen på en tysk bondgård med grisar, tobaksodling och nötkreatur. Pris: 3500 kr. I priset ingår 2 övernattningar i dubbelrum, Bergslagsbuffé, stycknings- och korvkurs, lunch, fika och korvmiddag. Dryck tillkommer. Max. 12 personer.

Endast stycknings- eller korvstillverkningsdag 875 kr, min 6 pers.

 

  sparris 28