Aktiv i naturen

  • I Sikfors omnejd finns natur som gör underverk för själen, här finns oslagbara upplevelseplatser inte minst för den vandrings eller cykelsugne. Nu har vi tagit fasta på detta och sytt ihop vandrings och cykelpaket kombinerat med herrgårdens goda mat.

Välj mellan tre vackra platser i vårt närområde där du och ditt sällskap vandrar till. I alla paket utgår man från Sikfors och återvända samma dag.

På tomten har ni tillgång till olika spel, kajaker, roddbåt badbrygga och vedeldad bastu som kan användas eller hyras.

Golf

Det är inte långt till närmaste golfbana. I Saxå går den kuperade banan längs skogar och sjöar med vattenhinder på tolv av hålen, medan Nora bjuder på golfupplevelser med öppna fält och parkmiljö. Pris 1535 kr. I priset ingår övernattning, 3 rätters middag, frukost och en greenfee till Saxå eller Nora Golfbana.

Våra Vandringspaket

Vandringssträckarna som vi har framtagit är mellan 5 och 18 km på grusväg och stigar förbi fina utsikter och kulturell intressanta platser och med karta lätt att hitta.

Packad matsäck att ta med under dagen, 3-rätters gourmetmiddag, tillgång till vår vedeldade bastu, övernattning med frukost: Pris per person i dubbelrum 1475 kr. Stanna gärna en extra natt. Boende inkl frukost 805 kr i dubbelrum. Vill ni vandra samma dag som ni övernatta hör av er innan eftersom det finns risk att rummet inte är färdig,

Våra Cykelpaket

Våra cykelsträckor leder er till  kulinariska, natursköna och kulturhistorisk intressanta platsar. Sträckorna som vi har tagit fram är mellan 15 och 50 km och bra beskriven. Titta även på cykla i Bergslagen för lite inspiration

För er som älskar cyklar på mountainbike finns det häftiga spår i skogarna kring Hjulsjö, inte långt härifrån.

Packad matsäck att ta med under dagen, 3-rätters gourmetmiddag, tillgång till vår vedeldade bastu vedeldade bastu, övernattning med frukost, karta med vägbeskrivning. Pris per person i dubbelrum 1475 kr. Har ni inga egna cykel så går det bra att hyra 250 kr/dag, mountainbike 380 kr/dag. Stanna gärna en extra natt. Boende inkl frukost 805 kr i dubbelrum. Vill ni cykla samma dag som ni övernatta hör av er innan eftersom det finns risk att rummet inte är färdig,

Svamphelg 8 till 10 september

Under de senaste 13 åren har vi erbjudit svamphelger där vi spridit kunskap om skogens skatter och kökets små knep.  Under svampkunnig ledning fylls korgarna till bredden innan det är dags att i köket gå igenom dagens fynd. Alla hjälps åt att tillaga en buffé med olika svamprätter medan svampexperten bygger upp en utställning och är öppen för alla frågor.

Pris från: 3150 kr. I priset ingår 2 övernattningar, all mat från fredag kväll till söndag efter frukost, guide och gemensam matlagning av lördagens fynd och tillgång till vår vedeldade bastu. Dryck tillkommer.