Att göra

Våra gäster ska få en härlig helhetsupplevelse. Därför har därför plockad fram några av våra favoriter och satt ihop paketerbjudanden där vi kombinerar boende, god mat och något att göra.  Kolla in så hittar du säker en aktivitet som passar dig eller så ta du det bara lugnt.

Sikfors

Sikfors Herrgård ligger naturskönt vid Sörälgens norra strand. Kring oss finns det milsvida skogar, 100-tals sjöar med bra fiske och härliga vandrings- och cykelleder. På tomten har ni tillgång till olika spel, kajaker, roddbåt, badbrygga och vedeldad bastu som kan användas eller hyras.

Bredsjö

12 km norr om Sikfors ligger Bredsjö där en av landets bästa fårost tillverkas. Här kan ni provsmaka den goda osten, smaka på delikata kakor och bakelser i det trevliga Kaféet, besöka djuren och ströva omkring i den lantliga idyllen. Öppetider hittar ni på hemsidan

Ett nytt trevligt tillskott är Hjulsjö 103 ca 15 km norrut: surdegsbageri, kafferosteri, kafé och bistro.

Grythyttan

Grythyttan 12 km söder om Sikfors är värt ett besök. Här hittar ni Grythytte Qvarn med konstutställning, gårdsbutik och matvandringar; Måltidens Hus Sveriges centrum för mat och dryck, där ni kan vara med på en guidade tur; Neerings Glass som tillverkar glas och praliner och sist men inte minst Grythyttans Gästgivaregård. På vägen passerar ni Grythyttans Vin som är välkänd för sin goda glögg och Hjortronvin.

Bergslagen

Nora – Kopparberg – Lindesberg – Hällefors. Vill ni veta mer om det som händer i Hällefors och Bergslagen under er vistelse tid botanisera om regionens evenemang  här.